Оскарження рішення МСЕК в умовах воєнного стану

1544

Запитання

Як оскаржити рішення МСЕК в умовах воєнного стану?

Відповідь

MSEK.jpg

Під час воєнного стану в Україні МСЕК здійснює свої функції з забезпеченням принципу екстериторіальності – експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності.

Як спланувати штат та оплатити роботу медпрацівників

У разі, коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Строк проходження повторного огляду для осіб з інвалідністю, у т. ч. й дітям, який припав на період дії воєнного стану на території України, за неможливості направлення на МСЕК, продовжується на строк не пізніше шести місяців після його припинення/скасування.

Що робити, якщо ви не згодні з приводу рішення МСЕК, яке прийняте щодо вас або вашої дитини? Можна оскаржити це рішення впродовж одного місяця з моменту прийняття. Оскарження можна подати до:

  • самої комісії;
  • центральної чи обласної комісії.

Якщо ви не згодні з приводу рішення повторного огляду, яке прийняте щодо вас або вашої дитини, його можна оскаржити у:

  1. Центральній МСЕК МОЗ України;
  2. суді в установленому законодавством порядку.

До того ж, МОЗ зазначає:

"У складних випадках Центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ, обласна, центральна міська комісія та МОЗ можуть направляти осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця)".

Якщо під час проходження МСЕК, ви помітили порушення ваших прав (наприклад, у вас вимагають гроші за проходження МСЕК), звертайтеся на гарячу лінію МОЗ за номером: 0 800 60 20 19.

 

Раніше у МОЗ дали роз’яснення: що робити в ситуації, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв’язок відсутній.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4991