Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ запропонував відкрити тренінговий центр для медиків, які оперуватимуть постраждалих у зоні АТО

На днях відбулась спільна нарада головних столичних спеціалістів з питань хірургії, завідувачів кафедрами хірургії медичних вузів щодо проблеми допомоги постраждалим внаслідок АТО

В.о. Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ відзначив, що цьогорічні події на Майдані та на Сході країни змусили переоглянути питання надання медичної допомоги пацієнтам із вогнепальними ушкодженнями, що актуально для цивільних хірургів, які надають допомогу на базі обласних та районних закладів охорони здоров’я.

«Часто виникає проблема проводити органозберігаючі операції. Бо набагато простіше ампутувати руку чи ногу, аніж 5–7 годин оперувати високоваліфікованому хірургу для того, щоб врятувати орган. Тому ми сьогодні приймемо в резолюції цієї конференції створення центру підготовки цивільних медиків», — наголосив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Він запропонував протягом тижня підготувати нормативні документи щодо створення методологічної та практичної бази для лікарів на базі Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова. У навчальному процесі братимуть участь висококваліфіковані медичні фахівці Національної академії наук, Міністерства оборони України, а також іноземні професіонали.

«Можна домовлятися про лекції, проведення тренінгів для наших судинних хірургів, анестезіологів, реабілітологів, запрошувати за допомогою Міністерства закордонних справ України лікарів, які мають великий досвід операцій в зоні військових дій», — зазначив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді