Кого рекомендує громадськість на посаду Міністра охорони здоров’я України?

21 листопада громадські, пацієнтські, антикорупційні організації та фахівці експертного середовища провели відкрите обговорення претендентів на посаду Міністра охорони здоров’я України

Громадське обговорення мало на меті максимально прозоро та всебічно оцінити кандидатів на посаду Міністра охорони здоров’я України, а також забезпечити демократичність та публічність процедури призначення.

До уваги бралися ті учасники, які були офіційно представлені комісії політичними партіями, громадськістю чи шляхом самовисування, а саме:

  • в.о. Міністра охорони здоров’я Василь ЛАЗОРИШИНЦЬ, висунутого на цю посаду політичною силою «Народний фронт»;
  • колишній голова Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Володимир КУРПІТА, самовисуванець;
  • Ольга БОГОМОЛЕЦЬ, яку представила ініціатива «Професійний уряд».

Оцінка кандидатів відбувалась за такими критеріями:

  1. Відсутність конфлікту інтересів з дотичними до медичної галузі бізнес-структурами та готовність публічно її задекларувати; відсутність свідчень щодо зв’язків із корупційними схемами.
  2. Відсутність попереднього досвіду роботи на посаді Міністра охорони здоров’я України чи заступника Міністра охорони здоров’я України.
  3. Наявність власної команди та готовність її представити.
  4. Наявність чіткого бачення механізмів реформування системи охорони здоров’я України та Міністерства охорони здоров’я України, готовність їх представити.
  5. Наявність вищої управлінської освіти, бажано за програмами західного зразка (менеджмент в охороні здоров’я, громадське здоров'я, економіка охорони здоров’я). Медична освіта не є обов’язковою.
  6. Наявність досвіду роботи від трьох років та суттєвих досягнень на управлінській посаді в галузі охорони здоров’я.

За результатами обговорення претендентів на посаду Міністра охорони здоров’я лідерами стали Ольга БОГОМОЛЕЦЬ та Володимир КУРПІТА.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді