МОЗ розповіло, як просувається реформа судово-медичної служби

Бюро судово-медичної експертизи мають перейти з комунальної у державну власність. Ідеться про передачу майнових комплексів судово-медичної служби в управління МОЗ

МОЗ розповіло, як просувається реформа судово-медичної служби

Завершити реорганізацію судмедекспертизи заплановано до кінця року. Про це повідомило МОЗ.

Як забезпечити фінансову стійкість ЗОЗ: тренінг

Наразі триває процес переведення регіональних бюро судмедекспертизи з комунальної форми власності в державну. За рішенням КМУ три бюро судмедекспертизи у Вінницькій, Миколаївській та Сумській областях перейшли в державну власність із віднесенням до сфери управління МОЗ. Найближчим часом міністерство утворить відповідні комісії з питань передачі вказаних цілісних майнових комплексів і завершить процес передачі в державну власність.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, повномасштабна війна ставить нові виклики: навантаження на судмедекспертів зросло в рази, необхідно ідентифікувати жертв, належно задокументувати випадки воєнних злочинів для забезпечення подальших розслідувань у національних і міжнародних судах і трибуналах. Без єдиної централізованої системи зробити це вкрай складно. Тому МОЗ ініціювало реорганізацію судово-медичної служби.

Міністр повідомив, що в оновленому вигляді судово-медична служба запрацює з 1 січня 2024 року. Буде створено централізовану мережу судово-медичних установ у сфері управління МОЗ.

Кадровий склад збережеться. Адже працівників теперішніх бюро судмедекспертизи прийматимуть на відповідні посади до новостворених державних установ.

Раніше МОЗ розповіло, як просувається реформування роботи ВЛК і МСЕК.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді