Відбудова медзакладів відбуватиметься відповідно до їхньої ролі у спроможній мережі — Віктор Ляшко

Всі інвестиційні проєкти в межах програми відбудови медичної інфраструктури України реалізовуватимуться виключно з урахуванням ролі тих чи інших медичних закладів у спроможній мережі. Про це розповів міністр охорони здоров'я України на черговому засіданні МОЗ

Відбудова медзакладів буде відбуватися відповідно до їх ролі у спроможній мережі — Віктор Ляшко

Відбулося чергове засідання колегії МОЗ під головуванням міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка, під час якого присутні розглянули низку ключових для галузі питань. Зокрема і питання формування спроможної мережі ЗОЗ та відбудови медичної інфраструктури України.

Формування спроможної мережі ЗОЗ

Віктор Ляшко зазначив:

«До 1 травня всі обласні військові адміністрації подали до МОЗ свої проєкти спроможної мережі. Виняток становить лише м. Київ, від якого ми отримали неповний пакет документів, а також території, де ведуться активні бойові дії чи які є тимчасово окупованими рф. Наразі відбувається попередній захист проєктів та проводяться консультації. Вже з 8 червня створена при МОЗ робоча група розпочинає публічний розгляд пропозицій щодо визначення спроможної мережі медзакладів кожної області та проєкт плану розвитку госпітального округу».

Також Віктор Ляшко наголосив на тому, що всі інвестиційні проєкти в межах програми відбудови медичної інфраструктури України реалізовуватимуться виключно з урахуванням ролі тих чи інших медичних закладів у спроможній мережі. За словами міністра, це дозволить найбільш ефективно розподіляти обмежений фінансовий ресурс заради досягнення максимального результату – забезпечення якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для українських пацієнтів. Окрім цього, такий підхід дасть поштовх розвитку української економіки.

Раніше повідомлялося, що МОЗ розпочинає розгляд пропозицій щодо визначення спроможної мережі медзакладів.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді