Зарплата медиків на тимчасово окупованих територіях: уряд ухвалив нову постанову

КМУ прийняв постанову, яка дозволяє удосконалити механізм здійснення оплати медичним закладам первинної ланки на тимчасово окупованих територіях

Зарплата медикам на тимчасово окупованих територіях: уряд ухвалив нову постанову

Уряд ухвалив постанову, яка регулює питання оплати праці працівникам ЗОЗ первинної ланки, що вимушено перебувають на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомили в МОЗ.

Оновлена е-книга про колективний договір

МОЗ наголошує:

«Медики, які стали заручниками російського тероризму й опинилися у тимчасовій окупації, попри всі складнощі продовжують лікувати українських громадян. Ми  маємо зробити все від нас залежне, аби вони щомісяця отримували заробітну плату. Аби вони абсолютно чітко розуміли, що Україна своїх не лишає».

Нова постанова дозволяє удосконалити механізм здійснення оплати медичним закладам первинної ланки на тимчасово окупованих територіях за надання медичних послуг за пакетом Програми медичних гарантій-2023 «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги населенню, яке перебуває на тимчасово окупованій території». Удосконалення полягає в наступному:

замість того, аби здійснювати оплати, ґрунтуючись на кількості укладених декларацій, держава забезпечить оплату праці медичних працівників, які героїчно надають медичну допомогу на  тимчасово окупованих територіях, в розмірі, що дорівнює встановленим урядом базовим гарантіям мінімальної зарплати медикам на 2023 рік. 

Зокрема, лікарі, які працюють повний робочий день, отримуватимуть зарплату 20 000 гривень на місяць, медичні сестри – 13 500 гривень

Раніше у МОЗ повідомляли, що українським медикам, які працюють на тимчасово окупованих територіях, продовжує нараховуватися зарплата.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді