Українським медикам, які працюють на тимчасово окупованих територіях, продовжує нараховуватися зарплата — МОЗ

Медикам, які працюють в окупації, продовжує нараховуватися зарплата від України: роз'яснення від МОЗ

photo_2022-09-23_09-50-41.jpg

Українські медичні працівники, які продовжують лікувати громадян у надскладних умовах, не залишаться без забезпечення з боку держави. Їм продовжує нараховуватися заробітна плата, нагадали у МОЗ.

Оплата праці медикам в умовах воєнного стану

Медикам, які працюють на тимчасово окупованих територіях України, продовжує нараховуватися українська заробітна плата. Заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко наголосив в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини":

«Навіть перебуваючи в тимчасовій окупації, наші лікарні продовжують працювати. З початком повномасштабної війни ми змінили підхід до фінансування таких лікарень. Медзакладам, які працюють в окупації, щомісяця перераховується 1/12 обсягу річного фінансування. Після деокупації Харківщини ми побачили, що цей підхід спрацював дуже ефективно, оскільки навіть під час окупації медзаклади мали кошти для виплат заробітної плати медпрацівникам».

Олексій Яременко також додав, що з початку року середня зарплата лікаря в Україні зросла на 30 % та наразі становить близько 24 000 грн. Зарплата медичної сестри зросла до в середньому 16 000 грн.

Раніше повідомлялися особливості оплати праці медпрацівнику за час перебування в укритті.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді