Усіх жінок-медиків в Україні будуть брати на військовий облік

Жінки-медики обов’язково ставатимуть на військовий облік. Про це йдеться у змінах до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу»

photo_2022-09-23_09-50-42.jpg

Верховна Рада України прийняла в першому читання законопроєкт № 6482. Цим документом парламентарі внесуть зміни до частини 11 статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII.

Мобілізація медпрацівників — 2022

Якщо цей законопроєкт затвердять і його підпише Президент, жінки ставатимуть на віськовий облік добровільно. Виняток — жінки-медики, для них військовий облік стане обов’язковим. Ознайомтеся із новим формулюванням частини 11 статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу»:

11. Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Наголошується, що таке рішення зумовлене потребою української армії у фахівцях із медичними спеціальностями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони відтермінувало взяття жінок на військовий облік до жовтня 2023 року

За матеріалами "Експертус Медзаклад"

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як побудувати культуру управління у медичному закладі, щоб досягати найкращих результатів

Питання ефективного управління персоналом ЗОЗ стоїть на першому місці в структурі управління. Тож читайте у статті про те, як враховувати внутрішні проблеми та обґрунтовувати вибір рішення відповідно до ситуації
3931

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді