В Україні тривають безпрецедентні навчання медиків критичних станів

Навчання проводять з 17 по 24 березня американські колеги. Вони включають три базові курси та один посилений, повідомляють у МОЗ

В Україні тривають безпрецедентні навчання медиків критичних станів

17-24 березня в Україні тривають безпрецедентні навчання з підготовки медиків критичних станів, які проводить американська організація — Товариство лікарів критичних станів (SCCM). Про це розповіли в МОЗ.

Мета навчань — підготовка українських лікарів інтенсивної терапії та невідкладних станів, зокрема військових медиків, до застосування ультразвукової діагностики під час надання допомоги пацієнтам із критичними станами. Під критичними станами мається на увазі:

Подібне навчання відбувається в Україні вперше і є безпрецендентним. У МОЗ розповіли подробиці:

«Дев’ять провідних спеціалістів зі США погодилися прилетіти в Україну, щоби навчити 180 наших лікарів. Серед учасників є і військові медики, які прибули на навчання з регіонів активних бойових дій».

Раніше повідомлялося, що НСЗУ приймає пропозиції за пакетом екстреної медичної допомоги.

За матеріалами сайту МОЗ

відбувається

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Серцево-легенева реанімація: базові й розширені заходи

МОЗ затвердив новий Стандарт медичної допомоги «Серцево-легенева реанімація у дорослих (базові та розширені заходи)». Ознайомтеся з оновленими рекомендаціями МОЗ у статті й дотримуйтеся їх у роботі, аби ефективно надавати першу медичну допомогу пацієнтам із раптовою зупинкою кровообігу
18825

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді