НСЗУ приймає пропозиції за пакетом екстреної медичної допомоги

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
15 березня НСЗУ опублікувала нове оголошення про укладення договорів за програмою медичних гарантій із надання екстреної медичної допомоги

НСЗУ приймає пропозиції за пакетом супроводу і лікування психічних розладів на первинці

Устигніть подати пропозицію до 18:00 24 березня 2023 року. Нові пропозиції та повторні пропозиції з усунутими недоліками, подані після закінчення цього строку, НСЗУ не розглядатиме. Про це повідомляється на сайті НСЗУ. 

Програма медичних гарантій — 2023

Нагадуємо, що для укладення договору з НСЗУ центрам ЕМД і медицини катастроф не треба подавати документ, що підтверджує доступність будівлі та приміщення, у яких ЗОЗ провадитиме свою діяльність, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до будівельних норм і правил, виданий фахівцем з питань технічного обстеження будівель та споруд, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат. Відповідне рішення набуло чинності 15 березня 2023 року (постанова КМУ «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410» 10.03.2023 № 218).

Вимоги до складу бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги

1. Склад виїзних бригад: лікарських, фельдшерських та бригад парамедиків у кількості відповідно до нормативно-правових актів, затверджених КМУ та МОЗ.

2. Наявність визначених бригад медицини катастроф — щонайменше 10% зі складу виїзних бригад центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у функціональні обов’язки яких входить надання ЕМД і подальша госпіталізація постраждалих в разі масових випадків, у тому числі в разі дії зброї масового ураження у відповідні заклади охорони здоров’я, а також відрядження у заклади охорони здоров’я, які потребують підсилення.

Серед обладнання для контрактування за напрямом ЕМД, окрім остащених автомобілів і лікарських засобів, потрібно мати резервне джерело електропостачання та щонайменше одне автоматичне перемикальне комутаційне обладнання, відповідно до ДСТУ IEC 60947-6-1: 2007 у ЦОД.

Докладно зі специфікаціями та умовами закупівлі медичних послуг за напрямом «Екстрена медична допомога» можна ознайомитись:

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50143

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3437

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6728

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді