Заступник міністра охорони здоров’я розповів, як працюють медзаклади на окупованих територіях

Нині на тимчасово окупованих територіях опинилися понад 400 українських медзакладів. Повністю зруйновані 87 об'єктів охорони здоров'я, з них 84 — на Донеччині. Про це розовів заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко

Заступник міністра охорони здоров’я розповів, як працюють медзаклади на окупованих територіях

За словами Яременка, Україна підтримує медичну систему в тимчасово окупованих регіонах. З початку повномасштабної війни такі заклади отримали понад 4 мільярди гривень.

Оплата праці під час війни: відповіді на запитання

«Там наші лікарі, які лікують наших українських пацієнтів. І це наша принципова позиція — завжди підтримувати своїх, де б вони не були. Сьогодні ми маємо зв'язок з більшістю медичних закладів, які знаходяться в окупації. Кожному, з ким такий зв'язок встановлено, щомісяця перераховується 1/12 від обсягу річної суми контракту за Програмою медичних гарантій», — розповів заступник міністра.

Заступник міністра запевнив, що медикам, які працюють на тимчасово окупованих територіях, нараховують українську заробітну плату в розмірі не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 — для медсестри.

На територіях, які нині перебувають у тимчасовій окупації, медичні працівники продовжують лікувати пацієнтів попри ризик для свого життя. Так, на Херсонщині з початку війни понад пів тисячі лікарів «первинки» внесли в електронну систему охорони здоровя дані про звернення 107 000 пацієнтів. Для понад 4 000 пацієнтів лікарі виписали електронні рецепти.

Раніше в МОЗ розповіли, що медзаклади отримуватимуть дофінансування для нарахування заробітних плат медикам до кінця року.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді