Чи робитимуть в Україні черверту бустерну дозу вакцини проти COVID-19

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі для Суспільного

Чи робитимуть в Україні черверту бустерну дозу вакцини проти COVID-19

У МОЗ нині опрацьовують рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунізації, яка раніше рекомендувала проводити 4 бустерну дозу вакцини проти коронавірусу окремим категоріям населення. Рішення щодо цього пообіцяли оприлюднити пізніше.

Посадові інструкції для ВІК

«Зараз відбулось засідання Національної технічної групи експертів з питань імунізації і вони розглядали у тому числі питання введення бустерної дози для тих людей, які отримали вже базовий курс плюс бустер. Це по суті 4 доза вакцинації. Поки що Національна технічна група експертів рекомендує проводити таку 4 вакцинацію представникам критичної інфраструктури, медичним працівникам і тим, хто має медичні показання до вакцинації», — зазначив Кузін.

Зокрема, отримати четверту бустерну дозу людям, що мають важкі супутні захворювання — бронхіальна астма, серцево-судинна недостатність тощо.

«У такому випадку буде рекомендуватися робити четверту дозу, тобто бустерну, і такі рекомендації вже були офіційно надіслані до МОЗу. Вони будуть найближчим часом розглядатися на штабі з вакцинокерованих інфекцій і відповідне рішення вже буде оприлюднено», — додав заступник міністра охорони здоров’я.

За словами головного санлікаря, після четвертої вакцинації буде згенерований новий ковідний сертифікат, що діятиме 9 місяців.

Раніше МОЗ затвердило новий порядок психіатричних оглядів.

За матеріалами Суспільного

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6949

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
23478

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді