Як медзаклади забезпечують гуманітарною допомогою під час війни

МОЗ і ДП «Медзакупівлі України» разом з державними органами і волонтерами координує питання надання гуманітарної допомоги, зокрема товарів медичного призначення, для українців

Як медзаклади забезпечують гуманітарною допомогою під час війни

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що у цей непростий час МОЗ робить все можливе, аби кожен медзаклад отримав товари, які потребує у найкоротший термін задля порятунку людського життя. Ці товари прийматимуть як гуманітарну допомогу, а також їх можна закуповувати за кошти благодійних фондів і волонтерів. Зараз такі ініціативи — надважливі. Нині допомогу надають двома шляхами.

Закупівлі ліків і медвиробів під час війни

Допомога власне медичними засобами

Станом на 4 березня підтвердили або доставили товари із дев’яти країн. Окрім того, до них приєдналися понад 10 українських виробників, які безоплатно надали наявні на складах товари на запити лікарень, ТРО різних районів, Нацгвардії, волонтерських ініціатив тощо.

✅✅✅ Договір про надання волонтерської допомоги: зразок

Фінансова допомога

Благодійна організація «100% життя» відкрила спеціальні рахунки, на які збирає кошти, у т. ч. для закупівель товарів. Також працюють з індивідуальними благодійниками та бізнесом.

Загалом отримали донацій на 3 млн грн. На 2 млн грн уже закупили ліки для Одеської області у співпраці з фондом «Корпорація монстрів», препарати та медичні товари для Київської міської лікарні швидкої допомоги та лікарень Харкова за підтримки фонду Whitepay та Червоного Хреста.

Фінансові донації використовуватимуть для закупівлі тих товарів, які неможливо отримати як гуманітарну допомогу. Медичні товари доставлятимуть до лікарень по всій Україні і до гарячих точок за найменшої можливості.

Раніше МОЗ нагадало гарячі лінії для допомоги медикам, військовим та населенню України.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді