Заклади збиратимуть потреби для закупівель ліків та медвиробів через систему MedData

UA RU
КМУ ухвалив постанову про використання в закладах охорони здоров’я інформаційно-аналітичної системи MedData. За її допомогою заклади обмінюватимуться інформацією, яка передує процесу закупівель, збиратимуть заявки, а також дані про залишки лікарських засобів і медичних виробів

Заклади збиратимуть потреби для закупівель ліків та медвиробів через систему MedData

Заклади охорони здоров’я усіх форм власності та медики-ФОПи, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та уклали договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ, зможуть подавати заявки на закупівлю товарів і послуг у системі MedData.

Як закуповувати лікарські засоби без порушень: відео

«Ми відмовляємося від збору заявок на закупівлі від закладів охорони здоров’я у паперовому вигляді і вводимо інструмент MedData як основний. Завдяки постанові ми зможемо оперативно збирати дані від регіонів, а також розподіляти лікарські засоби, закуплені коштом держбюджету, щоб українці мали доступні ліки, коли вони їх потребують», —зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, таким рішенням КМУ продовжує вдосконалювати нормативно-правову базу для розширення е-послуг у сфері охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше МОЗ проінструктувало, як підготуватися до впровадження електронного рецепта на антибіотики.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1240

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
917

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3975

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3799

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді