Антибіотики в Україні будуть відпускати лише за е-рецептом: у МОЗ озвучили строки

UA RU
МОЗ планує встановити контроль за відпуском рецептурних препаратів. Розпочне з антибіотиків: уже з 1 квітня аптеки відпускатимуть їх виключно за електронним рецептом. Про це в інтерв’ю Укрінформу в Гаазі повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда

З 1 квітня 2022 року антибіотики можна буде отримати лише за е-рецептом

За словами заступника міністра, відпуск препаратів за е-рецептом також допоможе боротися з антибіотикорезистентністю.

⚡ Нова редакція договору з НСЗУ

«… з першого квітня наступного року запроваджуємо відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом. І далі до кінця року ми плануємо розширити, щоб усі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися виключно за електронним рецептом», — заявив Олександр Комаріда.

За словами заступника міністра, електронні рецепти дуже добре показали себе в рамках програми реімбурсації «Доступні ліки».

«Ми постійно розширюємо програми реімбурсації. Електронний рецепт у нас працює. Люди уже знають, що це таке, а лікарі тим більше знають. Тому ми хочемо встановити дієві механізми контролю за відпуском власне рецептурних лікарських засобів і починаємо, звісно, з антибіотиків для боротьби з антибіотикорезистентністю», — додав Олександр Комаріда.

Також він зазначив, що МОЗ запроваджує фармацевтичне страхування.

«Це страхування на лікарські засоби: тобто, ти платиш певну суму щомісячних внесків і маєш на достатньо велику суму покриття вартості лікарських засобів, тому що у нас багато коштів пацієнти витрачають саме на лікарські засоби», — пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше в Україні зареєстрували інноваційний протитуберкульозний препарат.

За матеріалами Укрінформу

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді