Всі питання щодо оформлення електронних лікарняних можна задати на спеціальній «гарячій лінії»

UA RU
МОЗ із партнерами запустило безкоштовну «гарячу лінію» щодо електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Оператори консультуватимуть людей із питань, пов’язаних із запуском е-лікарняних

В Україні запрацює безплатна «гаряча лінія» щодо е-лікарняних

Контактний центр працюватиме за номером 16-77 упродовж трьох місяців. Консультації можна буде отримати щоденно з 08 до 22 години.

Електронні лікарняні: що потрібно знати керівнику

Обслуговуватимуть «гарячу лінію» близько 20 операторів. Вони надаватимуть людям консультації з питань, пов’язаних із запуском електронних лікарняних.

«Щоб адаптувати зміни швидше та якісніше, нам потрібно налагодити взаємодію з людьми. Тому ми разом з повноцінним стартом реформи запустили «гарячу лінію» і розраховуємо на зворотній зв’язок, щоб покращити сервіс державних цифрових послуг і разом зробити його зручним та зрозумілим для всіх», — заявила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

За даними МОЗ, із моменту запуску реформи лікарняних в електронній системі охорони здоров’я лікарі сформували понад 3,9 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність. На їхній підставі в реєстрі Пенсійного фонду (ПФУ) сформовано 2,9 млн е-лікарняних. Виплати за ними вже становлять понад 1 млрд грн.

«Запуск такого масштабного сервісу ставить перед нами великі виклики, і ми хочемо адекватно на них реагувати, аби реформи в медичній сфері проходили безболісно для лікарів та пацієнтів», — зазначила Марія Карчевич.

До запуску контактного центру долучилися МОЗ, Мінсоцполітики, Мінцифри, НСЗУ, ПФУ та ФСС. Підтримав проєкт Світовий банк.

Нагадаємо, раніше НСЗУ представила оновлену статистику створення медичних висновків про тимчасову непрацездатність

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронне направлення: як виписувати

Паперовий документообіг залишився в минулому. Як лікарю первинки направити пацієнта до вузького спеціаліста? Як виписати направлення в стаціонар або на додаткові обстеження? Про це і не тільки — у статті
129634

Класифікація медичної допомоги ICPC-2-E: як користуватись лікарям на первинці

Із2018 року лікарі первинки використовують україномовний варіант класифікатора ICPC-2. З'ясуйте, як застосовувати класифікатор. Скачайте таблицю з кодами Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ICPC-2-E, перегляньте таблицю співставлення кодів ICPC-2-E та МКХ-10
52430

Медсестра та ЕСОЗ: як зареєструватися і працювати зі власного профілю

Допоможемо медсестрам зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (далі — ЕСОЗ), адже цього вимагає НСЗУ. Підкажемо, які дані вносити та як працювати в ЕСОЗ залежно від специфіки ЗОЗ чи відділення
1966

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді