МОЗ затвердить форму довідки з протипоказами до вакцинації проти COVID-19

UA RU
Відповідний проєкт наказу МОЗ оприлюднило на своєму сайті СПО Об’єнань профспілок

Огляд змін у медичному законодавстві за 2021 рік: вебінар

МОЗ планує додати в наказ «Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкцій щодо ïx заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування» від 14.02.2012 № 110 форму первинної обiлікової документації № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та Інструкцію щодо її заповнення.

Довідка з протипоказами до вакцинації проти COVID-19

✅✅✅ Електронні лікарняні: як оформляти

Довідку видаватиме лікуючий лікар cyб’єкта господарювання незалежно від форми власності та підпорядкування. Він заповнюватиме форму на підставі медичних записів про стан здоров’я пацієнта в ЕСОЗ. А також врахуватиме критерії щодо встановлення наявності протипоказань до вакцинації від COVID-19 відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 № 595.

За потреби для отримання додаткової інформації щодо верифікації діагнозу, перебігу захворювання, необхідності додаткових обстежень лікар зможе дати пацієнту електронне направлення до профільного спеціаліста. За висновком колеги лікуючий лікар остаточно прийме рішення щодо наявності протипоказань до вакцинації проти COVID-19.

Раніше МОЗ роз’яснило, кому протипоказана вакцинація проти COVID-19.

Підготувала редакція Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді