Мінцифра спростила доступ до ковід-сертифікатів: подробиці

UA RU
Із минулого тижня згенерувати сертифікат про вакцинацію можна без електронного підпису. А вже цього тижня у центрах вакцинації в Києві запрацювали пункти допомоги з отримання СOVID-сертифікатів. Про це під час спільного брифінгу МОЗ та Мінцифри заявив перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб

Зміни в медичному законодавстві у 2021 році

До пункту допомоги варто звертатися, якщо не вдалося отримати сертифікат у застосунку чи на порталі Дія. Команда підтримки проконсультує та навчить, як правильно генерувати документ, запевнив заступник міністра.

Пункти допомоги, діти в Дії та відсутність е-підпису: Мінцифра спростила доступ до СOVID-сертифікатів

«Команда Мінцифри працює над технічною частиною реалізації послуги. Ми не лише запускаємо СOVID-сертифікати у Дії, а й робимо все можливе, щоб за допомогою цифрових інструментів розвантажити лікарів та лікарні. Ми покращуємо якість даних у реєстрі, автоматизуємо процеси для лікарів та користувачів, спрощуємо процеси отримання COVID-сертифікатів», — зазначив Олексій Вискуб.

Цього тижня Мінцифра з партнерами запустила два види COVID-сертифікатів:

«Дитячий» сертифікат знадобиться підліткам від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини. Для цього одному з батьків потрібно оновити Дію й додати в неї свідоцтво про народження дитини. А з 14 років підлітки можуть і самостійно авторизуватися в Дії за допомогою чипа NFC на ID-картці або біометричному паспорті.

COVID-сертифікат за результатами ПЛР-тесту нині на стадії бета-тестування. Детальніше про це читайте за посиланням.

Найближчим часом у застосунку та на порталі Дія також запрацюють цифрові COVID-сертифікати про одужання. Їхню появу під час брифінгу анонсувала заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

«На сьогодні у нас понад 400 тисяч українців хворіють на COVID-19. Для них ми запускаємо новий вид документа — цифровий COVID-сертифікат на підставі одужання. Згенерувати його можна на 15-й день від дня встановлення діагнозу, в застосунку Дія або на порталі. Термін його дії 90 днів, він буде підставою для вільного пересування у «червоному» рівні епіднебезпеки», — підкреслила заступниця міністра.

Нагадаємо, раніше МОЗ роз’яснило, у чому полягає різниця між COVID-сертифікатом та міжнародним свідоцтвом про вакцинацію.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді