Які зміни плануються у Програмі медичних гарантій — 2022: анонс НСЗУ

UA RU
Наступного року експерти НСЗУ планують включити до Програми медичних гарантій щонайменше два нові пакети послуг та деталізувати нинішні. Також НСЗУ посилить вимоги до надання медичної допомоги населенню. Про це йшлося під час першого засідання робочих груп позаштатних експертів за Програмою медичних гарантій у 2022 році

 

Як працювати за договором з НСЗУ у 2021 році

У НСЗУ стартували засідання робочих груп позаштатних експертів за Програмою медичних гарантій у 2022 році. Разом із лікарською спільнотою, громадськими та пацієнтськими організаціями НСЗУ формуватиме третю Програму медичних гарантій.

НСЗУ анонсувала нові пакети Програми медичних гарантій — 2022

✅✅✅ Основні тарифи для фінансування медичних послуг за Програмою медичних гарантій

Наступного року експерти планують деталізувати послуги, включені до Програми медичних гарантій, а також посилити умови їх надання відповідно до галузевих стандартів та міжнародних практик.

За словами тимчасового виконувача обов’язків голови НСЗУ Дмитра Самофалова, особлива увага Програми медичних гарантій на 2022 рік — до охорони материнства та дитинства.

«Пріоритетними залишатимуться пакети медичних послуг щодо надання допомоги при вагітності, пологах та допомоги новонародженим, які народилися хворими чи захворіли. Окремо пропонується приділити увагу наданню екстреної допомоги для дітей, які потребують перевезення із лікарським супроводом. Разом працюватимемо над вимогами до нового пакету — «Реабілітація дітей з церебральним паралічем», — зазначив Дмитро Самофалов.

Також слід підтримувати та впроваджувати ефективний організаційний підхід до надання хірургічної медичної допомоги, вважає т.в.о голови НСЗУ. Тож Програма медичних гарантій на 2022 рік, імовірно, включатиме новий пакет — «Хірургія одного дня».

Також НСЗУ ініціюватиме розширення пакету «Готовність до реагування на інфекційні хвороби» на «Готовність до реагування на інші надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру».

Окрім цього, Дмитро Самофалов розповів про бажання розширити Державну програму реімбурсації. До неї планують включити препарати для лікування:

  • неврологічних захворювань — хвороб Альцгеймера та Паркінсона
  • хвороб органів дихання — хронічного обструктивного захворювання легень

 

Нагадаємо, раніше в НСЗУ розповіли, що передбачають чек-апи здоров’я для людей віком 50+. 

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді