Уніфікований клінічний протокол «Нецукровий діабет» розробили в МОЗ

UA RU
Новий протокол призначений для первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги

Як організувати профілактику інфекцій та інфекційний контроль у ЗОЗ

 

На громадське обговорення МОЗ запропонувало проєкт наказу «Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Нецукровий діабет».

МОЗ розробило уніфікований клінічний протокол «Нецукровий діабет»

✅✅✅ Клінічні протоколи втратять чинність 1 вересня. Як надавати медичну допомогу?

Статистичних даних щодо захворюваності на нецукровий діабет в Україні немає, кажуть розробники протоколу, однак його поширеність у популяції становить 0,004-0,01%. При цьому у світі поширеність центрального нецукрового діабету зростає. Це пов’язують із збільшенням числа хірургічних втручань на головному мозку й гіпофізі, а також кількості черепномозкових травм, при яких випадки розвитку захворювання складають до 30%.

Уніфікований клінічний протокол «Нецукровий діабет» розроблений на основі адаптованої клінічної настанови «Нецукровий діабет» з урахуванням сучасних вимог доказової медицини, відображених у клінічній настанові SOCIETY FOR ENDOCRINOLOGY CLINICAL GUIDANCE: Inpatient management of cranial diabetes insipidus.

Документ розглядає особливості проведення діагностики та лікування нецукрового діабету в Україні з позиції забезпечення наступності видів медичної допомоги.

Коли запропонований на громадське обговорення наказ набере чинності, утратить чинність підпункт 1.12 пункту 1 наказу МОЗ «Про затвердження протоколу надання медичної допомоги дітям за спеціальністю «Дитяча ендокринологія» від 27.04.2006 № 254. А отже, більше не можна буде використовувати затверджений цим наказом Протокол надання медичної допомоги дітям, хворим на нецукровий діабет.

 

Нагадаємо, раніше МОЗ розробило уніфікований клінічний протокол «Інтегроване ведення хвороб дитячого віку».

За інформацією сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді