У 2021-му зросла кількість закладів, які уклали договір із НСЗУ

UA RU
Понад 3000 договорів уклали із надавачами первинної, екстреної та спеціалізованої медичної допомоги

Як працювати за договором з НСЗУ у 2021 році

НСЗУ відзвітувала, що 1842 договори підписала із закладами, що надають первинну медичну допомогу. Це на 150 більше, ніж у 2020-му. З-поміж цих закладів — 190 приватних та 474 лікарів-ФОП. За надання первинної допомоги у квітні-травні 2021 року виплатили понад 3 млрд 200 млн грн.

У 2021-му зросла кількість закладів, які уклали договір із НСЗУ

✅✅✅ Основні тарифи для фінансування медичних послуг за Програмою медичних гарантій

Із закладами, що надають спеціалізовану медичну допомогу, НСЗУ уклала на 200 договорів більше, ніж минулоріч, — 1893 договори. Серед таких закладів — 82 приватні та 16 лікарів-ФОП. Так, кількість спеціалізованих приватних закладів, які підписали договір з НСЗУ і надаватимуть допомогу пацієнтам за Програмою медичних гарантій безплатно, у 2021-му зросла на 20.

За квітень закладам спеціалізованої медичної допомоги перерахували понад 4 млрд 200 млн грн. Зокрема, майже 900 млн — центрам екстреної медичної допомоги. У травні спеціалізовані заклади отримали майже 2 млрд грн.

За кожною пропозицією на укладання договору НСЗУ перевіряє факт наявності медичного обладнання та відповідних фахівців, аналізує документи, що підтверджують доступність будівель, наявність ліцензії на медичну практику тощо.

Усі медичні заклади, які підписали договір із НСЗУ, мають обладнання, фахівців та умови для надання належної допомоги. Суми в договорах відповідають потужностям закладів та кількості послуг, які вони надали торік і внесли в електронну систему охорони здоров’я.

Нагадаємо, що раніше НСЗУ роз’яснила, хто і як проводить медогляд абітурієнта.

За матеріалами сайту НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62477

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді