Тариф за пакетом «Лікування пацієнтів із використанням препаратів ЗПТ»: зміни з липня

UA RU
До кінця червня оплату за пакетом «Лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використання препаратів замісної підтримувальної терапії» заклади отримуватимуть як глобальну ставку, а з 1 липня — як капітаційну. Про це під час щоденного пресбрифінгу повідомила представниця пресслужби НСЗУ Христина Петрик

Обіг підконтрольних речовин по-новому ►►► ТЕСТ

Замісна підтримувальна терапія (ЗПТ) дає змогу наркозалежним споживачам відмовитися від вживання нелегальних опіатів та зменшити ризик інфікування через ін’єкційне вживання наркотиків, підкреслили в НСЗУ. З огляду на суспільну важливість підтримки та лікування цих пацієнтів НСЗУ ввела відповідний пакет до Програми медичних гарантій ще у 2020 році. Він зберігається і у 2021-му.

Із липня зміниться тариф за пакетом «Лікування пацієнтів із використанням препаратів ЗПТ»

«Наша ціль — максимальне охоплення пацієнтів з опіоїдною залежністю та їх безпечне лікування», — запевнила Христина Петрик.

Оплату за пакетом «Лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використання препаратів замісної підтримувальної терапії» з квітня по липень заклад охорони здоров’я буде отримувати як глобальну ставку. Тобто фіксовану суму, яка розраховується на основі кількості пацієнтів, яким заклад надав допомогу у 2020 році та вніс дані про це в електронну систему охорони здоров’я. Тариф становить 4082 грн/рік за пацієнта.

А з липня та до кінця цього року заклад отримуватиме оплату за тарифом капітаційна ставка, тобто за кожного пацієнта, який звернеться за допомогою.

Щоб отримувати препарати ЗПТ, пацієнту потрібне направлення лікуючого лікаря та встановлений діагноз F11 «Розлади психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів».

За цим пакетом послуг заклад має забезпечити видачу препаратів пацієнту для прийому амбулаторно або вдома.

«Якщо пацієнт не може щоденно відвідувати лікаря, наприклад перебуває на стаціонарному лікуванні в іншому закладі, медзаклад має забезпечити доставку препаратів», — сказала представниця пресслужби НСЗУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 1 липня запрацює новий пакет послуг для лікування захворювань нирок та зміниться нинішній.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді