Пакет послуг для лікування хвороб нирок: зміни з 1 липня

UA RU
НСЗУ запроваджує новий пакет послуг «Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах», а також відмовляється від глобальної ставки за гемодіаліз в амбулаторних умовах. Ці зміни у Програмі медичних гарантій відбудуться з 1 липня. Про це під час щоденного пресбрифінгу заявив виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський

Як працювати за договором з НСЗУ у 2021 році

Діаліз для пацієнтів із нирковою недостатністю — життєво необхідна медична послуга, наголосив Андрій Віленський. Тому заклади охорони здоров’я можуть надавати їм медичну допомогу за двома пакетами:

  1. Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах
  2. Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах

Із 1 липня запрацює новий пакет послуг для лікування захворювань нирок та зміниться нинішній

Безплатну допомогу за цими пакетами послуг мають право отримати пацієнти з хронічною нирковою недостатністю IV та V стадії.

Незабаром НСЗУ планує змінити принцип оплати амбулаторного лікування пацієнта методом гемодіалізу. Якщо зараз послуги оплачують за глобальною ставкою, то з 1 липня по 31 грудня 2021 року оплату здійснюватимуть за медичну послугу. Тобто за кожну процедуру гемодіалізу заклад отримуватиме від НСЗУ 2074 грн.

Також із 1 липня запрацює новий пакет послуг.

«Останніми роками кількість пацієнтів, які потребують перитонеального діалізу, зросла майже майже на 7%. Тож цього року ми вирішили розширити спектр медичних послуг. І запровадили у Програмі медичних гарантій—2021 новий пакет: «Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах». НСЗУ закуповуватиме медичні послуги за цим пакетом з 1 липня по 31 грудня 2021 року», — заявив Андрій Віленський.

Тариф на медичні послуги за новим пакетом НСЗУ визначила як капітаційну ставка за одну особу на день. Вона становить:

  • 806 грн — за постійний перитонеальний діаліз
  • 1384 грн — за апаратний перитонеальний діаліз

Насамкінець очільник НСЗУ нагадав, що заклади, які планують надавати послуги за Програмою медичних гарантій, мають забезпечити наявність програми з інфекційного контролю та дотримуватися заходів із запобігання інфекціям, пов’язаним з наданням медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 1 липня заклади зможуть надавати медичну допомогу за ще одним новим пакетом ПМГ.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді