Три помилки, яким ви зможете запобігти

Читайте у свіжому номері журналу «Довідник головної медичної сестри» про три помилки, яким ви зможете запобігти

Читайте квітневий номер журналу

Журнал «Довідник головної медичної сестри» – квітень 2021

1. Порушувати вимоги пожежної безпеки. Щороку в ЗОЗ реєструють більше 120 пожеж. Лише у Києві за минулий рік сталося 12 таких випадків. Порушення пожежної безпеки призводять не лише до значних матеріальних збитків, а й до загибелі людей. До того ж під час пандемії у багатьох закладах ризик пожеж значно підвищився через збільшене навантаження. Тому редакція попросила експерта пояснити, що робити медпрацівникам, щоб запобігти пожежі, а якщо вона виникне — не розгубитися та вжити потрібних заходів. На допомогу — шість зразків документів, щоб правильно організувати роботу.

2. Формально ставитися до інфекційного контролю. Розробити програму з інфекційного контролю, щоб покласти її у стос інших паперів і забути, — не варіант. Оскільки надійна система інфекційного контролю дає змогу гарантувати якість і безпечність медичної допомоги. Працівники НДСЛ «Охматдит» першими в Україні впровадили таку систему у своєму закладі, і в цьому номері діляться з вами досвідом: із чого розпочинали, як сформували штат працівників, яку роботу вони виконують та що планують удосконалювати надалі. Це саме та інформація, яка вам знадобиться, щоб організувати інфекційний контроль у своєму закладі.

3. Пропустити головний медсестринський захід цієї весни. Напевно, ви вже здогадалися, що я маю на увазі онлайн-семінар «Зразкова медсестра: як поліпшити якість медичної допомоги», який відбудеться 12 травня. Чому не варто пропустити цей захід? Бо це унікальна нагода за один день почути одразу чотири лекції, важливі для роботи всіх медсестер: перевірки ЗОЗ, інфекційний контроль, оплата праці та обіг ліків. Також під час семінару будуть святкові привітання до Всесвітнього дня медсестер та розіграш подарунків. Усі деталі — на сайті або за телефоном 0 800 21 20 12 (дзвінки безплатні). Тож у день свого професійного свята збирайтеся разом із колегами, підключайтеся до семінару, а ми подбаємо про корисну інформацію та святковий настрій!

Оксана Грищенко,
головний редактор

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
43570

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3492

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді