Особисте освітнє портфоліо лікаря: підготовка та заповнення під час воєнного стану

Автор
Експертна редакція порталу
До 1 березня 2024 року кожен лікар має подати освітнє портфоліо до відділу кадрів. Як його заповнювати та що змінилося під час війни, читайте у статті

Особисте освітнє портфоліо щороку зобов’язані подавати на перевірку всі лікарі, які здійснюють професійну діяльність. 

Особисте освітнє портфоліо: сервіс

Особисте освітнє портфоліо — це сукупність задокументованих відомостей щодо персональних досягнень, проходження періодів підвищення кваліфікації, неформальної та інформальної освіти фахівців у сфері охорони здоров’я у процесі безперервного професійного розвитку.

✅✅✅ Семінари та вебінари для медиків 

Освітнє портфоліо лікаря: останні зміни

Форма особистого освітнього портфоліо (далі — ООП) визначена в додатку 2 до Порядку проведення атестації лікарів, затвердженому наказом МОЗ від 22.02.2019 № 446 (далі — Порядок № 446).

 

Лікарі мають подавати ООП до відділу кадрів щорічно до 1 березня поточного року за попередній рік. В ООП вказують відвідані освітні заходи, кількість отриманих балів безперервного професійного розвитку (далі — БПР) та надають копії підтверджувальних документів: дипломів, сертифікатів, посвідчень, програм конференцій тощо.

Облік балів веде лікар, засвідчує — керівник закладу охорони здоров’я. Лікарі, що зареєстровані як фізичні особи — підприємці та здійснюють медичну практику на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики за відповідною лікарською спеціальністю, обліковують бали самостійно. Якщо лікар звільнився і не працевлаштувався в поточному році, його портфоліо засвідчує керівник ЗОЗ за останнім місцем роботи.

Увага! Хоч атестація лікарів під час війни і призупинена, подавати особисті освітні портфоліо на перевірку до відділу кадрів все одно треба. Докладніше читайте у консультації за посиланням

Для атестації у 2023 році у разі закінчення воєнного стану необхідно подати 100 балів БПР, які лікар набрав за 2020 і 2021 роки (пп. 5 п. 5 Наказу № 446). Якщо ж війна триватиме, то МОЗ муситиме заново скоригувати ці цифри для атестації наступного року. А у 2024 році для атестації треба мати 150 балів БПР: 100 балів за 2020 і 2021 роки та 50 балів за 2022 та 2023 роки.

 

Дар'я Михайлова головний редактор журналу «Управління закладом охорони здоров’я»
У новому році перегляньте розмір зарплат працівників, надавайте відпустки і проводьте медичні огляди за новими правилами. Очікуйте змін у системі безперервного професійного розвитку та формуванні госпітальних округів

Як користуватися сервісом «Особисте освітнє портфоліо»

Наші фахівці розробили сервіс, який допоможе створити зразкове портфоліо та автоматично порахує отримані бали.

За допомогою цього сервісу ви можете:

  • одночасно створювати і вести портфоліо за кожною спеціальністю
  • зберігати електронні версії старих портфоліо з можливістю редагування
  • додавати нові портфоліо

Увага! Скористайтеся Сервісом, щоб скласти портфоліо ваших колег-лікарів. Кількість портфоліо, які можна вести одночасно, необмежена

Заповнювати електронне портфоліо можна протягом року. Вносьте інформацію про професійні досягнення після кожного заходу, на якому підвищуєте кваліфікацію, редагуйте дані за потреби, а наприкінці атестаційного року роздрукуйте готовий документ.

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді