Держсанепідслужба України долучається до програм запобігання транскордонного поширення інфекцій

Україна долучиться до міжнародної програми PAGnet, що відповідає за поширення інформації про можливі випадки інфекційних захворювань у пунктах перетину кордону

Представники Державної санітарно-епідеміологічної служби України долучаться до європейської програми  SHIPSANACTInformationSystem та мережі PAGnet. PAGnet — інтернет-спільнота, що об'єднує офіційних осіб у сфері охорони здоров'я, що відповідають за охорону здоров'я в портах, аеропортах і наземних пунктах перетину кордону. Таке рішення було прийняте під час щорічної зустрічі PAGNet. Зокрема, на міжнародному рівні було визначено стратегії для розширення співробітництва у галузі громадського здоров’я. Головний інструмент співпраці — обмін інформацією та знаннями щодо методів запобігання, виявлення та управління ризиками у сфері охорони здоров'я і подій в портах.

«Україна має потребу розвивати таку співпрацю. Ми це гостро відчули під час нещодавнього випадку реальної загрози завезення в країну захворювання, яке не виключало симптоми хвороби, викликаної вірусом Ебола (БВВЕ) на судні, що прямувало з Гвінеї в порт Дніпро-Бузький», — зазначив Микола ГОЛУБЯТНИКОВ, начальник Головного управління Держсанепідслужби на водному транспорті.

Крім того, за останні  три роки (2012-2014) на території України зафіксовано 194 випадки малярії, яка була завезена моряками. Із них вісім випадків завершилися летально.

За участі України у згаданих програмах служби зможуть запобігти можливим загрозам та надати у таких випадках оперативну та фахову допомогу. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді