МОЗ змінило правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗ

Щоб запобігти внутрішньолікарняному інфікуванню, керуйтеся новим документом від МОЗ — Заходи та Засоби щодо попередження інфікування при проведенні догляду за пацієнтами, затверджені наказом від 03.08.2020 № 1777

Нові правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗ

Документ обов’язковий для ЗОЗ усіх форм власності та підпорядкування. Хто відповідальний? Директор ЗОЗ та керівник комісії з інфекційного контролю.

Нормативний документ займає понад 85 сторінок. У ньому подано загальну інформацію щодо шляхів передачі, видів збудників, правил догляду вдома тощо. Нові правила змінюють підхід до інфекційного контролю в ЗОЗ. Так, комісія з інфекційного контролю має побудувати систему інфекційного контролю залежно від способів передачі збудників та ризиків передачі в конкретному кабінеті, відділенні.

МОЗ змінило правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗРедакція журналу «Управління закладом охорони здоров'я» проаналізувала документ, прибрала другорядне, виділила чіткі зав­дан­ня для керівників медзакладів. Розберіться і ви, у чому полягає новий підхід МОЗ до інфекційного контролю.

РОЗІБРАТИСЯ ►

МОЗ змінило правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗ

У березні втрачають чинність стандарти та протоколи лікування. Як бути?
МОЗ змінило правила інфекційного конт­ролю для ЗОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді