2021 року МОЗ запустить понад 30 електронних проєктів

МОЗ із партнерами у 2021 році розширять функціональність електронної системи охорони здоров’я. Зокрема, планують запустити електронний кабінет пацієнта, електронні лікарняні та деякі медвисновки. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

⭐ Зміни в медичному законодавстві за грудень ⭐

Цифровізація медицини і відхід від паперової документації підвищує якість надання медичних послуг, переконаний міністр. Електронні сервіси забезпечують зручність і для пацієнтів, і для медичних працівників. Тому МОЗ планує розширити перелік дій, які можна виконати в електронному форматі.

✅✅✅ Зарплата медсестер в 2021 році: приклади та робочі ситуації

2021 року МОЗ запустить понад 30 електронних проєктів

«Нами було напрацьовано дорожню карту розробок, згідно з якою на цей рік заплановано понад 30 цифрових проєктів. Мова йде про старт низки сервісів та функціоналу в eHealth», — пояснив Максим Степанов.

За словами міністра, запрацює, зокрема, електронний кабінет пацієнта, інтегрований із сервісом «Дія». Завдяки цьому пацієнт бачитиме власну електронну медичну картку, зможе подати декларацію онлайн, матиме доступ до своїх даних.

Також Максим Степанов запевнив, що буде розроблено функціонал двох видів медичних висновків:

  • про смерть
  • про тимчасову непрацездатність

Міністр розповів, що МОЗ готує ще кілька електронних модулів.

«У 2021 році буде впроваджено план лікування — цей модуль допоможе лікарю зробити всі необхідні призначення та полегшить контроль за виконанням цих призначень. Також запрацює модуль чутливих даних, який забезпечить ведення електронних медичних записів за такими особливо чутливими нозологіями, як ВІЛ/СНІД та розлади психіки», — повідомив Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, які цифрові проєкти допоможуть протидіяти COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді