В НСЗУ розповіли, які амбулаторні послуги винесуть в окремі пакети ПМГ—2021

UA RU
2021 року НСЗУ планує деталізувати нинішні пакети медичних послуг за Програмою медичних гарантій. Про це під час щоденного брифінгу повідомила директорка Департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко

Зміни в медичному законодавстві за жовтень

З огляду на потреби як пацієнтів, так і медичних працівників, а також специфіку умов надання різних видів медичної допомоги, НСЗУ планує деталізувати пакети медичних послуг, які заклади охорони здоров’я надають амбулаторно. За словами директорки департаменту, в окремі групи послуг НСЗУ пропонує виділити:

  • ведення вагітності в амбулаторних умовах
  • інтракорпоральний перитонеальний діаліз в амбулаторних умовах
  • стоматологічну допомогу
  • профілактику, діагностику, спостереження, лікування та реабілітацію пацієнтів в амбулаторних умовах

В НСЗУ розповіли, які амбулаторні послуги винесуть в окремі пакети ПМГ—2021

Також в НСЗУ розповіли, як зміниться фінансування закладів.

«Якщо буде затверджено збільшення бюджету програми медичних гарантій на 2021 рік до 5% ВВП, як це передбаченого Законом «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», то за ведення вагітності НСЗУ сплачуватиме закладам по 1053 грн на місяць за вагітну, яка перебуває під наглядом. А загальний обсяг коштів за цим напрямком сягатиме 2,3 млрд грн. На надання медичної допомоги пацієнтам, які знаходяться на перитонеальному діаліз,і передбачено 461 млн грн, на стоматологічну допомогу — 773 млн грн», — повідомила Тетяна Бойко.

Директорка департаменту нагадала, що 2020 року НСЗУ уклала договори на надання амбулаторної допомоги дорослим та дітям з 1427 закладами охорони здоров’я. Упродовж квітня — жовтня їм виплатили понад 3,4 млрд грн за надану амбулаторну спеціалізовану медичну допомогу.

Амбулаторна допомога безоплатна для пацієнта, якщо він має е-направлення від сімейного або лікуючого лікаря. До деяких лікарів-спеціалістів пацієнт може потрапити без направлення. Це, зокрема, педіатр, гінеколог, психіатр, стоматолог, нарколог, фтизіатр. Також без направлення пацієнт може звернутися до лікаря, у якого він перебуває під медичним наглядом.

Нагадаємо, раніше в НСЗУ розповіли, як можуть змінитися вимоги до стаціонарної хірургії.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді