У київському Інституті серця термінове стентування робитимуть безоплатно

Стартує спільна соціальна програма столичної влади та Інституту серця «Стоп інфаркт», яка передбачає безкоштовне стентування киян з гострим інфарктом міокарда

Стартує спільна соціальна програма столичної влади та Інституту серця «Стоп інфаркт», яка передбачає безкоштовне стентування киян з гострим інфарктом міокарда.

Київський міський голова Віталій КЛИЧКО відвідав Інститут серця (раніше — Київський міський Центр серця, м. Київ, вул. Братиславська, 5-А) і розкрив пресі зміст проекту «Стоп інфаркт». Ті кияни, які потрапляють до Інституту з інфарктом за викликом швидкої допомоги, отримують медичне обслуговування і стентування безкоштовно. Дуже важливо оперативно надати допомогу і зберегти життя чи працездатність людини, коли час йде на хвилини. Операція коштує декілька тисяч гривень, але не у всіх є такі кошти. Для Київської адміністрації пріорітетним є здоров’я киян, тому була запущена програма, що дає можливість отримати безкоштовне стентування тим киянам, які гостро цього потребують.

Мер підкреслив, що до кінця року необхідною кількістю стентів інститут забезпечений, а наступного року столична влада планує передбачити у бюджеті додаткові кошти на закупівлю стентів для проведення безкоштовних операцій киянам.

Програма «Стоп інфаркт» покликана знизити смертність та інвалідизацію населення. Наразі в наявності Інституту серця — 300 коронарних стент-систем, яких вистачить до кінця року для надання необхідної медичної допомоги киянам. Вони будуть використані при госпіталізації до Інституту серця пацієнтів з інфарктом міокарда по швидкій допомозі, яким показане стентування коронарних судин. Забезпечення киян відбуватиметься в пріоритетному порядку.

Це перша подібна програма в Україні. За словами генерального директора Інституту серця Бориса ТОДУРОВА, програма розрахована на три роки і є прикладом вдалого співробітництва міської влади з Міністерством охорони здоров’я України. Сьогодні Інститут серця цілодобово приймає людей з гострими інфарктами міокарда. В Інституті роблять близько п’яти тисяч операцій на рік.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді