Кабмін затвердив перелік опорних закладів охорони здоров’я

КМУ ухвалив розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року»

Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі. Працювала над цим робоча група, сформована МОЗ за участю представників НСЗУ, Мінрегіону, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

Підсумки — 2019: дайджест змін у медичному законодавстві

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 год.

До переліку увійшли заклади охорони здоров’я, які відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:

  • безпечну медичну допомогу на основі доказової медицини
  • своєчасний доступ до медичної допомоги
  • економічну ефективність

Кабмін затвердив перелік опорних закладів охорони здоров’я

Зауважимо, що економічна ефективність тут полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів. Опорні заклади матимуть належне робоче навантаження і гарантуватимуть належний рівень безпеки пацієнта.

Нагадаємо, що восени за ініціативою КМУ змоделювали мережі надання всіх публічних сервісів та послуг, як-от освіта, медицина, соціальні послуги, адміністративні послуги тощо в кожній області.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді