Як змінять медичну допомогу ветеранам: анонс від Міністерства

UA RU
Міністерство у справах ветеранів анонсувало уведення змін у наданні медичної допомоги ветеранам. Мова йде як про лікувальні, так і реабілітаційні заходи, а також — про піклування про психічне здоров'я.

Відтепер існуватиме два рівні надання допомоги: ветерани зможуть отримати меддопомогу там, де проживають, а також в опорних ЛПЗ. Як зазначила заступник міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк, підхід до надання меддопомоги ветеранам за місцем проживання включатиме:

  • консультування;
  • індивідуальну програма реабілітації;
  • надання усіх необхідних послуг у найближчому ЛПУ за принципом «Єдиного вікна».

У свою чергу, опорні шпиталі надаватимуть планову допомогу та реалізуватимуть реабілітаційні заходи при виникненні підгострих станів.

Як набрати бали до атестації 2020

Центр захисту психічного здоров’я для ветеранів

У Міністерстві повідомили про заплановане формування Центру захисту психічного здоров’я для ветеранів. Ця інституція стане базою для тренінгового центру, який готуватиме спеціалістів з роботи з учасниками бойових дій. Планується залучати до цього і міжнародних колег. Також при Центрі діятиме «гаряча лінія» для прийому дзвінків від ветеранів, які потребують психологічної допомоги.

Метою нововведень є забезпечення ветеранів належним рівнем медичних послуг, реабілітаційних заходів, у тому числі – заходів психосоціальної реабілітації. Це дасть змогу учасникам бойових дій краще ресоціалізуватися, підвищити власні можливості до відновлення, мати змогу знайти себе у мирному житті попри усі випробування, з якими довелося зіткнутися.

Міністерство у справах ветеранів у своїй діяльності також керуватиметься уже наявним позитивним досвідом Волинської області, де діють виїзні бригади екстреної психологічної допомоги. Такі бригади примітні тим, що окрім медичних працівників у їх складі працюють і ветерани. Так, це підвищує комплаєнс, адже допомога надається за принципом «рівний рівному». Планується створити такі бригади на всій території країни.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді