В Україні розпочалася додаткова вакцинація проти поліомієліту

У відповідь на спалах поліомієліту, який зафіксовано в Україні та підтверджено ВООЗ і Центром з контролю та профілактики захворюваності США, в Україні розпочалась додаткова імунізація. Перший раунд вакцинації розпочався одночасно по всій території України 20 жовтня 2015 року і триватиме 3 тижні

У відповідь на спалах поліомієліту, який зафіксовано в Україні та підтверджено ВООЗ і Центром з контролю та профілактики захворюваності США, в Україні розпочалась додаткова імунізація.

Міністерством охорони здоров’я України передбачено проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної поліовакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років.

Перший раунд вакцинації розпочався одночасно по всій території України 20 жовтня 2015 року і триватиме 3 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

Діти, які не отримали жодної дози інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ окремо чи в складі комбінованих вакцин або ОПВ) до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу та можуть бути далі вакциновані не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ.

Головний дитячий імунолог м. Києва Федір Лапій запевнив, що «вакцина ОПВ має підтверджений профіль якості, безпечності та ефективності», та закликав всіх батьків привести своїх діток і вакцинувати від поліомієліту.

Додаткова вакцинація відбувається тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді