Захворюваність на грип в Україні не перевищує епідемічні пороги

За інформацією Центру грипу та ГРВІ Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» та Держсанепідслужби України, показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги і знаходяться в межах — від 16,0% в Полтавській до 76,6% в Івано-Франківській областях

За інформацією Центру грипу та ГРВІ Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» та Держсанепідслужби України, показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги і знаходяться в межах — від 16,0% в Полтавській до 76,6% в Івано-Франківській областях.

За звітний тиждень, 12-18 жовтня 2015 року, на грип та ГРВІ захворіло 134 855 осіб, із них 70,6% становлять діти віком до 17 років. Загалом показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення України з минулого тижня зменшився на 3,6%.

Найвища захворюваність на грип та ГРВІ зареєстрована в Київській області — 61,1 на 10 тис. населення.

За звітний тиждень зменшилась кількість госпіталізованих осіб на 7,3% — 3 993 осіб, із них 79,7% становлять діти до 17 років. Летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 682 особи, із них 11% становлять діти до 17 років.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді