Органом ліцензування господарської діяльності щодо обігу ліків визначено Державну службу України з лікарських засобів

Державна служба України з лікарських засобів є органом ліцензування таких видів господарської діяльності: виробництво лікарських засобів, оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)

Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову «Про затвердження переліку органів 
ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 7.10.2015 № 829 (далі — Постанова № 829).

Відповідно до Постанови № 829, Державну службу України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України) визначено органом ліцензування таких видів господарської діяльності:

  • виробництво лікарських засобів;
  • оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами;
  • імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Необхідність прийняття цього документа обумовлено критичною ситуацією, що виникла у серпні 2015 року у зв’язку з припиненням виконання відповідних функцій Держлікслужбою України, що реорганізується на підставі постанови Кабінету Міністрів України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 10.09.2014 № 442.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді