Які області обрано пілотними для впровадження нового проекту з протидії неінфекційним захворюванням

У Києві відбулась презентація роботи проекту «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» на регіональному рівні, що вже розпочався у червні цього року. Організатори: Бюро ВООЗ в Україні, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти та науки України

У Києві відбулась презентація роботи проекту «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» на регіональному рівні, що вже розпочався у червні цього року. Організатори: Бюро ВООЗ в Україні, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти та науки України. Фінансовий партнер:  Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва в Україні (ШАРС).

Проект розрахований на чотири роки. Реалізовуватиметься у шести пілотних областях: Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській, Харківській та у місті Києві.

На рахунок неінфекційних захворювань щорічно припадає 86% смертей в Україні. Тому такий проект був необхідний.

Завдання проекту:

  • розробка індивідуальних обласних стратегій для подолання НІЗ;
  • вдосконалення протоколів діагностики та лікування;
  • розвиток потенціалу фахівців на рівні первинної медичної;
  • просвітницька робота серед українців про фактори ризику НІЗ та їхні наслідки.

Проект спрямований на підтримку усіх верств населення. Незалежно від віку, гендерних та соціально-економічних відмінностей, усі однаково вразливі до факторів ризику, які сприяють розповсюдженню неінфекційних захворювань. Оскільки НІЗ часто відносять до хвороб «стилю життя», необхідно залучити якомога більшу кількість населення до змін соціальних, поведінкових та екологічних умов, які впливають на фактори ризику.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді