Проводити вакцинацію проти поліомієліту можуть і мобільні виїзні бригади

Вакцинація у рамках трьох раундів імунізації проти поліомієліту може проводитися після огляду дитини, за інформованою згодою одного з батьків, або іншим законним представником дитини. Процедуру можна виконувати як у закладах охорони здоров’я, так і виїзними бригадами, за потреби

Вакцинація у рамках трьох раундів імунізації проти поліомієліту може проводитися після огляду дитини, за інформованою згодою одного з батьків, або іншим законним представником дитини. Процедуру можна виконувати як у закладах охорони здоров’я, так і виїзними бригадами, за потреби.

Дозвіл на проведення вакцинації оральною живою вакциною (ОПВ) в дошкільних та середньоосвітніх навчальних закладах виїзними бригадами наданий з метою якнайширшого охоплення дітей вакцинацією проти поліомієліту і формування міцного колективного імунінету. Процедура можлива за наявності в цих закладах постійно діючого або тимчасового кабінету щеплень.

Це передбачено наказом Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік» від 09.10.2015 № 671, а також листом-інструкцією для усіх структурних підрозділів охорони здоров’я в регіонах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді