Перелік лікарських засобів, що закуповуються на основі угод зі спеціалізованими організаціями в 2017 році

12 липня Кабінет Міністрів України ухвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі» та зміни до Податкового кодексу України, затвердивши перелік лікарських препаратів та медичних виробів, які необхідно купувати на підставі договорів закупівлі зі спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за бюджетною програмою відповідно до напрямів використання бюджетних коштів у 2017 році.

Завдяки цьому рішенню Міністерство охорони здоров’я України має змогу найближчим часом закупити медикаменти  відповідно до бюджетної програми «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру». Крім того такі зміни законодавства створюють сприятливе середовище для пацієнтів, у якому вони мають змогу своєчасно отримати доступ до необхідних лікарських препаратів та медичних засобів.

Перелік лікарських засобів, що закуповуються на основі угод зі спеціалізованими організаціями в 2017 роціЧитайте: "Правила виписування рецептів на лікарські засоби: запитання та відповіді"

Протягом 2015-2016 років спеціалізованими організаціями було проаналізовано закупівлі медичних закладів. Дані організації змогли закупити ліками та медпрепаратами дешевше, ніж Міністерство у попередні роки, що забезпечило економію бюджетних коштів. Також це дало можливість забезпечити більше пацієнтів додатковими лікарськими засобами. Крім того явною перевагою закупівель через спеціалізовані організації є їхня прозорість — тепер це ефективний механізм подолання корупції в закупівлях. Затверджений перелік ліків та медпрепаратів включає 23 номенклатури.

Перелік лікарських засобів, що закуповуються міжнародними організаціямив 2017 році 

Скачайте перелік лікарських засобів, що закуповуються на основі угод зі спеціалізованими організаціями в 2017

Нагадаємо, що при наявності невикористаних коштів після закупівлі необхідної кількості лікарських засобів та медичних виробів з переліку, МОЗ зможе закупити додаткову кількість товарів.

Читайте в е-журналі «Довідник головної медичної сестри»:

Використання масок під час епідемії

Під час епідемії гострих респіраторних вірусних інфекцій слід вдаватися не лише до специфічних методів профілактики захворювань, як-то щеплення. Дієвими є й неспецифічні методи, зокрема застосування масок

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді