Всесвітній день допомоги хворим на лепру

Основним гаслом Всесвітнього дня хворих на лепру є боротьба з дискримінаційним ставленням до хворих, надання їм усіх прав і можливостей для повноцінного життя. Ця подія — можливість звернути увагу громадськості до проблеми захворювання на лепру.

Вже майже 60 років в останню неділю січня відзначається Всесвітній день допомоги хворим на лепру. Головна мета події — звернути увагу не тільки медичних працівників, а й широких кіл громадськості до проблеми захворювання на лепру.

Лепра — це хронічне інфекційне захворювання, до якого спричиняє бацила Mycobacterium leprae.  Вважається, що головним шляхом передачі лепри є повітняно-крапельний, але визнається можливість передачі через шкіру (при порушенні її цілісності).

Варто зауважити, що для лепри характерний тривалий безсимптомний інкубаційний період (у середньому від 3 до 7 років, а іноді - до 20 років і більше), тому виявити цю хворобу на ранній стадії практично нереально. Проте, в наші дні лепра, як інфекційне захворювання, є цілком виліковна.

Основним гаслом Всесвітнього дня допомоги хворим на лепру є боротьба з дискримінацією та зневажливим ставленням до хворих; надання їм усіх прав та можливостей до повноцінного життя та соціалізації.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді