Всесвітній день боротьби проти раку

Задля підвищення обізнаності населення про рак,четвертого лютого щорічно відзначається Всесвітній день боротьби проти раку. Кожного року фіксується близько 6 мільйонів нових випадків захворювання.

Рак — одне з найстрашніших захворювань сучасної цивілізації. Кожного року фіксується близько 6 мільйонів нових випадків захворювання злоякісними пухлинами.

Рак можуть спровокувати різні чинники: високий індекс маси тіла, відсутність фізичної активності, вживання алкоголю, тютюну, високі дози радіації. Проте науковці не виключають і психічні чинники виникнення злоякісних пухлин: тривала депресія, стрес тощо.

За статистикою, більше 43% ракових захворювань можна було б запобігти завдяки здоровому способу життя, вакцинації та уникненні тривалого перебування на сонці.

Задля підвищення обізнаності населення про рак, привернення уваги до методів його запобігання виявлення та лікування відзначається Всесвітній день боротьби проти раку. Ця подія була ініційована Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями у 2005 році і з того часу відзначається щорічно.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді