Всесвітній день онкохворої дитини

Близько 1–3% усіх випадків захворюваності раком у світі припадає на дітей та підлітків. Задля звернення уваги на проблеми онкохворих дітей був запроваджений Всесвітній день онкохворої дитини.

Щорічно, 15 лютого, відзначається Всесвітній день онкохворої дитини, рішення про проведення якого було прийняте на зустрічі Міжнародної конфедерації батьків. Цей день — можливість звернути увагу на потреби та проблеми онкохворих дітей всього світу.

На сьогодні смертність від онкологічних захворювань посідає друге місце на планеті. На частку дітей та підлітків припадає 1–3% всіх випадків захворювання раком. В Україні на рік фіксується близько 1000 випадків захворювання на рак (серед людей молодше 18 років).

Однак дитяча онкологія достатньо відрізняється від дорослої. Різняться чинники злоякісних пухлин у дітей та дорослих. Якщо онкологія у дорослих — це зазвичай результат зовнішніх чинників (наприклад, неправильного способу життя), то у дітей чинником є генетичний фактор. Окрім цього, дитяча онкологічна патологія легше лікується і за статистикою 7 із 10 онкохворих дітей теоретично можна вилікувати.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді