В Україні офіційно зареєстроване лікування стовбуровими клітинами

Після п’яти років клінічних випробовувань Україна отримала дозвіл на використання препаратів зі стовбурових клітин. Таким чином Україна стала першою країною в СНД, де офіційно дозволено лікування з використанням стовбурових клітин.

Україна стала першою країною в СНД, до були офіційно затверджені методики лікування стовбуровими клітинами. Дозвіл був отриманий на лікування трьох захворювань: панкреонекрозу, ішемії кінцівок і травм, а також опіків.

Більше п’яти років проводились клінічні випробовування препаратів зі стовбуровими клітинами за участю Інституту клітинної терапії, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова та Інституту невідкладної і відновної хірургії імені В. К. Гусака.

Це перший випадок, коли серед країн СНД офіційно дозволено використовувати препарати зі стовбурових клітин. Україна була і залишається серед лідерів вивчення та легітимного використання стовбурових клітин в клінічній практиці.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді