Внесені зміни до Порядку державної акредитації закладів охорони здоров’я

Внаслідок прийняття постанови була спрощена процедура проходження акредитації закладів охорони здоров’я, чітко визначені порядок та строк її проходження, порядок оскарження результатів у разі необхідності.

15 січня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 р. № 765» від 17.12.2012 № 1216, опублікована в Урядовому кур’єрі за 15 січня 2013 року (№ 8) та Офіційному віснику України за 18 січня 2013 року (№ 2).

Головною метою прийняття постанови є удосконалення процесу акредитації закладів охорони здоров’я всіх форм власності як механізму зовнішнього контролю якості медичного обслуговування населення, а також приведення редакції постанови у відповідність до положень чинних Основ законодавства України про охорону здоров’я.

Внаслідок прийняття постанови будуть внесені зміни до розподілу функціональних повноважень між Головою акредитаційної комісії при Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) та відповідними акредитаційними комісіями, що створені при Міністерстві охорони здоров’я АР Крим та структурних підрозділах з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій щодо акредитації закладів охорони здоров’я приватної та комунальної форм власності.

Була спрощена процедура проходження акредитації, визначений її порядок та строки проведення, можливість проведення позачергової акредитації та порядок оскарження результатів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді