Всесвітній день імунітету

Головною метою Всесвітнього дня імунітету є привернення уваги суспільства до важливості імунітету як головного захисного механізму людини, необхідності його укріплення та збереження.

Щорічно 1 березня відзначається Всесвітній день імунітету. Цей день почали відзначати у 2002 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Імунітет є найважливішим захисним механізмом людини,  здатністю імунної системи зберігати цілісність і сталість внутрішнього середовища організму. Імунна система відповідає за два важливі процеси: заміну трансформованих або пошкоджених клітин різних органів тіла і захист від проникнення різного роду чужорідних агентів. Саме завдяки здатності імунітету розпізнавати, руйнувати і виводити чужорідні клітини з організму його ще називають бар’єром захисту.

Мета Всесвітнього дня імунітету — нагадати суспільству про важливість цього захисного механізму для здоров’я, необхідність його укріплення та збереження.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді