Введення ліцензії на імпорт лікарських засобів

Розпочато видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту медичних препаратів. Із 120 заяв було прийнято рішення на видачу близько 90 ліцензій. Планується, що більшість вакцин і препаратів потраплять до України без перешкод.

Нова норма щодо ліцензування лікарських засобів вступила в дію з першого березня 2013 року. Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) зазначає, що сьогодні ввезення імпортних препаратів здійснюється через ланцюг посередників — дистриб’юторів, які, на жаль, не можуть гарантувати якості лікарських засобів. Крім того, саме у дистриб’юторах влада вбачає причину досить високих цін на ліки.

Новий закон був введений саме для запобігання згаданих вище проблем.

Державною службою України з лікарських засобів (Держлікслужба України) вже була розпочата видача ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту медичних препаратів. На сьогодні було прийнято рішення на видачу близько 90 ліцензій зі 120 поданих заяв. Але очікується, що ліцензію зможуть отримати всі імпортери.

Продовжує діяти спрощена процедура видачі ліцензій. Планується, що весь процес пройде без будь-яких ускладнень та більшість вакцин і препаратів потраплять до України без перешкод.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді