Затверджена загальнодержавна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки

Одним із пріоритетних напрямів державної політики України у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку є питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. 13 травня 2013 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки.

13 травня 2013 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки.

Одним із пріоритетних напрямів державної політики України у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку є питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. На сьогодні епідемічна ситуація характеризується широким поширенням ВІЛ-інфекції серед представників різних груп населення. Станом на 1 січня 2013 року у країні зареєстровано більше 224 тисяч випадків ВІЛ-інфікованих осіб (з них більше 36 тисяч дітей до 14 років), зокрема  близько 56 тисяч осіб із захворюванням на СНІД, у тому числі 1224 дітей до 14 років.

Головною метою Програми є зниження рівня захворюваності та смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, створення системи безперервного надання послуг з профілактики та діагностики захворювання, послуг з лікування, догляду, підтримки людей які є інфікованими.

У документі викладений аналіз причин виникнення проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання, визначення оптимального варіанту її розв’язання, запропоновані шляхи вирішення проблеми та очікувані результати.

Очікується, що виконання програми дасть змогу значно зменшити кількість нових випадків інфікування ВІЛ серед населення з поступовим унеможливленням інфікування;зменшити на 50% кількість нових випадків інфікування серед представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, забезпечити доступ до безперервного лікування препаратами антиретровірусної терапії усіх хворих на ВІЛ-інфекцію, які цього потребують тощо.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді