У програмах протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу буде враховуватись гендерна складова

Державною службою України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням спільно з партнерами були розроблені Методичні рекомендації впровадження гендерної складової до загальнодержавних заходів протидії ВІЛ/СНІДу.

Державною службою України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням спільно з партнерами були розроблені Методичні рекомендації впровадження гендерної складової до загальнодержавних заходів протидії ВІЛ/СНІДу

Про це йшлося під час семінару «Впровадження гендерної політики у регіональні програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу», що відбувся у Києві за участю представників Держслужби України соцзахворювань, Об’єднананої програми Організації Об’єднаних Націй по ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС), ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ», ВГО «Центр «Розвиток демократії», Програми розвитку ООН в Україні, а також секретарів обласних координаційних рад з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Під час конференції начальник відділу організації медико-соціальної допомоги Держслужби України соцзахворювань Людмила СТОРОЖУК  зазначила, що матеріали для підготовки Методичних рекомендацій розроблялися експертами протягом кількох років. Протягом цього часу було проведено ретельний аналіз нормативно-правової бази та розроблено стратегію «Ґендерна складова у політиці протидії ВІЛ-інфекції».

Завдяки створенню Методичних рекомендацій стало можливим надання інструменту для розробки програм та стратегій з урахуванням гендерного компоненту та їхнього подальшого впровадження у дію. Це допоможе системно та повноцінно впровадити гендерні чинники у систему регіональних заходів, що спрямовані на протидію епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Окрім цього, розробка Методичних рекомендацій є ще одним кроком до впровадження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді