Відбулось перше засідання робочої групи із запровадження європейських вимог до ліцензування імпорту ліків

Свою роботу розпочала робоча група із запровадження європейських вимог до ліцензування імпорту ліків, перше засідання якої відбулось днями у Державній службі України з лікарських засобів.

Свою роботу розпочала робоча група із запровадження європейських вимог до ліцензування імпорту ліків, перше засідання якої відбулось днями у Державній службі України з лікарських засобів (Держлікслужбі).
До складу робочої групи увійшли представники Держлікслужби України, Американської торгівельної палати (АТП), Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) та Асоціації виробників інноваційних ліків «АПРАД».

На засіданні був обговорений порядок внесення пропозицій до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів, затверджених наказом МОЗ України від 20.02.2013 № 143, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 22.02.2013 року за № 307/22839.

Під час засідання було вирішено, що конкретні пропозиції щодо внесення змін у запропонований до обговорення документ будуть надані протягом двох тижнів.

За словами Першого заступника Голови Держлікслужби Інни ДЕМЧЕНКО, внесення пропозицій представниками зацікавлених професійних громадських організацій до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів є кроком до реалізації оголошеної практики здійснення поступових змін стосовно імплементації вимог Директиви 2001/83/ЄС Європейського парламенту та Ради ЄС від 6 листопада 2001 року (стаття 40) щодо процедури ліцензування імпорту лікарських засобів в українське законодавство.

Саме шляхом внесення відповідних змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів та затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів буде відбуватись поетапне посилення контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють імпорт лікарських засобів.

За матеріалами сайту Державної служби України з лікарських засобів

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді