В Івано-Франківську розглянули питання проблеми реабілітації дітей із вродженими вадами розвитку

11 липня 2013 року в Івано-Франківську відбулася науково-практична конференція «Проблеми раннього виявлення та вчасної медико-соціальної реабілітації дітей із вродженими вадами розвитку».

11 липня 2013 року в Івано-Франківську відбулася науково-практична конференція «Проблеми раннього виявлення та вчасної медико-соціальної реабілітації дітей із вродженими вадами розвитку».

Учасниками конференції були перший заступник департаменту охорони здоров’я Микола ОЛІНІЙЧУК, головний лікар Івано-Франківського обласного перинатального центру Ігор ВАКАЛЮК та акушери-гінекологи області.

На конференції було розглянуто питання вагітності та екстрагенітальної патології як однієї з основних причин материнської смертності та проведено аналіз випадків материнської смертності в Івано-Франківської області за останні п’ять років.

Також було проаналізовано перинатальну та неонатальну смертність немовлят в Івано-Франківській області за перше півріччя 2013 року. В контексті обговорення перший заступник департаменту охорони здоров’я наголосив на поліпшенні розглянутих показників та наголосив на позитивній ролі роботи Українсько-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини».

На завершення учасникам конференції розповіли про відкриття стимуляційного тренінгового центру, робота якого дасть змогу лікарям удосконалити навички надання невідкладної медичної допомоги, адже використовуючи спеціальні макети центру, можна відтворити практично реальну пологову ситуацію. Акушери-гінекологи вчора уже мали можливість удосконалити свої вміння приймати пологи з різними патологіями.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8656

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді