Представники ВООЗ та ЮНІСЕФ високо оцінили кроки МОЗ на шляху вдосконалення системи імунопрофілактики

У четвер, 11 липня, відбулась зустріч Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра КАЧУРА з представниками ВООЗ та ЮНІСЕФ. На зустрічі були обговорені питання удосконалення системи імунопрофілактики в Україні.

У четвер, 11 липня, відбулась зустріч Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра КАЧУРА з Головою Бюро Всесвітньої організації здоров’я в Україні Доріт НІЦАН КАЛУСКІ та Головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе МОКУО.

На зустрічі були обговорені питання удосконалення системи імунопрофілактики в Україні. Задля розробки інформаційної стратегії імунопрофілактики, плану її реалізації була створена Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики. До її складу увійшли фахівці Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ), наукові співробітники інститутів Національної академії медичних наук України (НАМНУ), провідні спеціалісти галузі медицини, а також представники Бюро ВООЗ та ЮНІСЕФ в Україні. Також, з метою удосконалення Календаря профілактичних щеплень, була створена науково-консультативна група.

Голова Бюро ВООЗ в Україні Доріт НІЦАН КАЛУСКІ відзначила роботу Міністерства охорони здоров’я у галузі імунопрофілактики та наголосила, що сподівається на подальші конструктивні дії зі сторони МОЗ. «Крім того, ми готові залучати необхідних експертів, донорів для подальших позитивних результатів», — зазначила Доріт НІЦАН КАЛУСКІ.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе МОКУО підкреслила, що ЮНІСЕФ планує допомагати українським колегам у плануванні, подальшій розробці програми імунізації населення та прогнозуванні показників охоплення щепленнями на декілька років вперед.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді